National Geographic tv műsor 06-24
vasárnap
00:00 Titanic: tűz és jég között
Bár az RMS Titanic kora leghatalmasabb hajója volt, s mindenki számára elsüllyeszthetetlennek tűnt, egy jéghegy az első útján mégis az Atlanti-óceán fenekére küldte.
01:00 Atlantisz nyomában
Platón szerint Atlantisz szigete Héraklész oszlopaitól (azaz a Gibraltári-szorostól) nyugatra feküdt, nagyobb volt, mint Kis-Ázsia és Líbia együttvéve, és egy virágzó, fejlett kultúrájú volt.
02:48 Az 51-es körzet
(a világ legtitkosabb támaszpontja) A valahol az Egyesült Államokban található Area 51 a világ egyik legtitkosabb helye - olyannyira titkos, hogy hivatalosan nem is létezik.
03:36 Élet a rácsok mögött
( Las Vegas) Las Vegas a fények, a pompa és a kaszinók városa - valamint a bűnözésé, mely számára ez a környezet igazi melegágyul szolgál.
04:24 Bekasztlizva külföldön
(A maffia célkeresztjében) Amikor az angol Shaun brókerkarrierbe kezd az arizonai Phoenixben, hamar rájön, hogy ezt az életformát csak Ecstasy-val lehet kibírni.
05:12 Bekasztlizva külföldön
(A szerelem rabjai) Amikor David és Cynthia megtudják, hogy gyermekük fog születni, valósággal úsznak a boldogságban. Örömük azonban korainak bizonyul: Cynthia férje feljelenti őket.
06:00 Dr. Pol állatklinikája
(Vemhességi teszt) Dr. Pol és fia ezúttal is Michigan gazdaságait járják a legkülönbözőbb problémákat orvosolandó: többek közt - nem kis küzdelem árán - vérmintát vesznek egy nyájnyi juhtól.
07:00 Dr. Pol állatklinikája
(Étvágytalan búr kecske) A negyedik rész állati kliensei közül kiemelendő: egy francia bulldog, melyet elütött egy autó; egy búr kecske, mely nem hajlandó enni, s emiatt immár 22 kilót fogyott.
08:00 A Himalája titokzatos múmiái
A Himalája mélyén egy kutatócsoport egy rendkívüli régészeti leletegyüttesre bukkant: egy ötezer évvel ezelőtti civilizáció barlangsírjaira, bennük számos használati tárggyal.
09:00 Átvilágított történelem
(4. rész: Colosseum) Steve Burrows és csapata Rómába utazik, hogy egy 3D-s lézerszkenner segítségével választ keressenek a Colosseummal kapcsolatos három izgalmas kérdésre.
10:00 Tutankhamon kincsei
(Arany maszk) Tutankhamon lenyűgöző halotti maszkja – tíz kiló tiszta arany – a megtalálása óta vita tárgya a régészek körében.
11:00 Focifenoménok
(Irányítók) Az epizód négy fiatal, de tehetséges irányító útját mutatja be a 2018-as oroszországi futball-világbajnokság rivaldafénye felé. Ismerd meg a francia Corentin Tolisso, a német Leon Goretzkát.
12:00 Focifenoménok
(Középpályások) Az epizód öt fiatal, de tehetséges középpályás útját mutatja be a 2018-as oroszországi futball-világbajnokság felé. Ismerd meg a francia Ousmane Dembélé, a mexikikói Orbelin Pineda-t.
13:00 Bűnügyek újratöltve
(Ufószerencsétlenség Roswellben) 1947. július 8-án az amerikai hadsereg bejelentette, hogy találtak egy repülő csészealjat. Bár néhány órával később visszavonták a közleményt, a vita azóta is tart.
14:00 Jeges pokol Norvégiában
(Lecsúszva) Észak-Norvégiában a teherutómentők élete nem leányálom, és nem csupán a mostoha időjárás miatt: Ha egy jármű megsérül mentés közben, nekik kell kifizetniük a kárt.
15:00 Jane - Egy élet a csimpánzok között
A Nat Geo archívumából nemrég ritka, nyilvánosság előtt még soha le nem vetített felvételek kerültek elő Jane Goodallról, s a kuriózumok jobb kezekbe nem is kerülhettek volna.
17:00 Ázsia évszázada
(7. rész) A sorozat Ázsia legfontosabb 20. századi pillanatait veszi sorra ritkán látott archív felvételek és az eseményeket személyesen végigélő szemtanúk beszámolói segítségével.
18:00 Ázsia évszázada
(8. rész) A sorozat Ázsia legfontosabb 20. századi pillanatait veszi sorra ritkán látott archív felvételek és az eseményeket személyesen végigélő szemtanúk beszámolói segítségével.
19:00 Géniusz: Picasso
(10. rész) Picasso elhagyása után Francoise Gilot nagy küzdelem árán igyekszik kikerülni a művész árnyékából és új önálló életet kezdeni. Picasso barátságot köt Jacqueline Roque-gal.
20:00 Extrém foci Oroszországban
Oroszország egy hatalmas, két kontinensre kiterjedő ország, a világ egyik legsokszínűbb népességével. A film rendhagyó módon, a futball szemüvegén keresztül módon mutatja be a társadalmat.
21:00 Vinnie Jones: Az orosz meló
(Az orosz vadnyugat) Vinnie Jones Brjanszkba látogat, hogy megtudja: hogyan boldogulnak azok az amerikai cowboyok, akik a helyi marhahús-termelést fellendítendő érkeztek ide.
22:00 Oroszország titkos aktái
(2014.) A Szovjetunió egy baljós, zárt világ volt, tele titkokkal, mendemondákkal és bizonytalansággal. A vasfüggöny lehullása után egyik napról a másikra feltárult ez a félhomályos birodalom.
23:00 Cenzúra nélkül
(Motorral az orosz hazáért) Michael ezúttal Ukrajna háború sújtotta, lázadók kezén lévő keleti részére látogat, hogy beépüljön az Éjszakai farkasok nevű, Moszkvával jó kapcsolatban lévő motoros klubba.
Mobil verzió - Desktop verzió
© TvMustra 2008-2015 - Tv műsor