National Geographic tv műsor 11-21
kedd
00:00 Náci vallomások
1939-ben a brit titkosszolgálat egy London melletti kúriát börtönné alakított a fogságba ejtett német tisztek számára.
01:00 Kokainreptér Kolumbia
(6. rész) Egy repülőtéren sok dolga van a drognyomozóknak. Egy kolumbiai repülőtéren még több? A Nat Geo filmje a bogotai El Dorado Nemzetközi Repülőtér biztonsági embereinek munkáját mutatja be.
02:00 Hosszú út hazáig
(A halál völgyében) Miltenberger és katonái minden korábbinál veszélyesebb helyzetbe kerülnek Sadr City-ben az éjszaka közeledtével; Denomy és Volesky egyesítik erőiket egy újabb mentőakció keretében.
02:48 Jeges pokol Norvégiában
(Elakadva) Björn Lögreid hóvihar közepette indul egy elakadt kamionnak segíteni, de útközben maga is a hó fogságába esik, és a mentésből nem lesz semmi.
03:36 Amerika legkeményebb börtönei
(4. rész: Börtön Alaszkában) Alaszka az északi fény, az eszkimók, a jegesmedvék, a szánhúzó kutyák és - a bűnözők otthona. A távoli állam 12 börtönében bűnözők ezreit őrzik.
04:24 Amerika legkeményebb börtönei
(2. rész: Halálra szánva) A Fremont Fegyintézet Colorado egyik legnagyobb és - elítéltek, börtönőrök számára egyaránt - legkomplikáltabb büntetésvégrehajtási intézete.
05:12 Gyáróriások
(Rolls-Royce) A Phantom az első új Rolls-Royce modell azóta, hogy a céget a BMW 1988-ban megvásárolta. A tulajdonos tehát új, s immár a gyártás jó része is Németországban zajlik, ám a recept a régi.
06:00 Légikatasztrófák
(kanadai, Filmre véve) Egy gépkocsi kamerája megrázó felvételeket készít a tajpeji repülőtér közelében: a TransAsia 235-ös járata a bal oldalára dől, majd nekiütközik egy felüljárónak.
07:00 Szenzációs szerelők
(Hullámvasút) Vajon miként néz ki és hogy működik az a hullámvasút, ahol a hullám előtag szó szerint értendő? Nos erre a kérdésre ad választ a Holiday World kalandpark.
08:00 Futár a világvégére
(Hideg fogadtatás) Alaszkában Rogers-t néhány civilizáción kívüli vademberhez hívják, ám útközben elromlik a motoros szánja, s megérinti a kihűléses halál szele.
09:00 Pedig jó ötletnek tűnt - mérnöktudomány
(1. rész) Az epizódból megtudjuk, hogy mi kell egy űrhajó magasba emeléséhez, mi a közös a hidakban és a repülőgépekben, és hogy miért olyan fontosak a fékek.
09:30 Pedig jó ötletnek tűnt - mérnöktudomány
(2. rész) Az epizódból megtudjuk, hogy miként kell kőhajító ostromgépet építeni, miért nem dőlnek fel a daruk, és hogy milyen csodákra képes a hidraulika.
10:00 Jeges pokol Norvégiában
(Éjszakai műszak) A sűrű hóesésben Thord a rábízott országút járhatóságának fenntartásán fáradozik, északon Jo Rogernek az erdőből érkező, fával megrakott teherautók okoznak rengeteg gondot.
11:00 Gyáróriások
(Alstom - a szupervonat) A híres TGV-t építő Alstom a közelmúltban további fejlesztésekbe kezdett, s megalkotta legújabb szélsebes vonatcsodáját, az AGV-t.
12:00 Szenzációs szerelők
(Texasi tévétorony) Miként lehet biztonságosan lebontani egy 150 méter magas építményt, mely egy sűrűn lakott nagyváros kellős közepén áll?
13:00 A nácik bizarr háborúja
(A győzelem gyógyszere) 1940. május 10-én egy német hadtest alig 15 perc alatt bevette Belgium legnagyobb és legjobban védhető erődítményét, a híres Fort Eben Emaelt. Vajon minek köszönhető ez?
14:00 A Harmadik Birodalom ellensége
Az indiai származású Noor Inayat Khan sokáig csendes életet élt az 1930-as évek Párizsában. Később azonban feléledt benne a segítés vágya.
15:00 Pedig jó ötletnek tűnt
(9. rész) A kilencedik részből megtudjuk, hogy számtalan látványos módon meg lehet sérülni és nevetségessé lehet válni műbikán lovaglás, fejjel lefelé lógás és gumibelsős vízisíelés közben.
15:30 Pedig jó ötletnek tűnt
(10. rész) A tizedik részből megtudjuk, hogy számtalan látványos módon meg lehet sérülni és nevetségessé lehet válni gólyalábazás, csúzlizás és golfozás közben.
16:00 Gyáróriások
(Alstom - a szupervonat) A híres TGV-t építő Alstom a közelmúltban további fejlesztésekbe kezdett, s megalkotta legújabb szélsebes vonatcsodáját, az AGV-t.
17:00 Légikatasztrófák
(kanadai, Filmre véve) Egy gépkocsi kamerája megrázó felvételeket készít a tajpeji repülőtér közelében: a TransAsia 235-ös járata a bal oldalára dől, majd nekiütközik egy felüljárónak.
18:00 Légikatasztrófák
(Merénylet, vagy baleset?) 2010. január 25-én az Ethiopian Airlines 409-es, Addisz-Abebába tartó járata rendben felszállt a bejrúti repülőtérről.
19:00 Géniusz
(2. rész: Einstein: Második fejezet) Einstein megkezdi egyetemi tanulmányait Zürichben. Barátságokat köt, és megismeri a szintén fizikusnak készülő gyönyörű szerb lányt, Mileva Maricot.
20:00 Pedig jó ötletnek tűnt
(13. rész) A látványos sorozatban Richard Hammond az utóbbi évek legőrültebb videóit elemzi és mutatja be újra.
20:30 Pedig jó ötletnek tűnt
(6. rész) Az epizódból megtudjuk, hogy számtalan látványos módon meg lehet sérülni és nevetségessé lehet válni drónok reptetése, homokdűnéken való motorozás és síneken való síelés közben.
21:00 Bajtársak a harcmezőn
(Harcoló szellemek) A G-század katonái - vagy a harcoló szellemek, ahogy egy ideje már magukra tekintenek - egyre jobban érzik az utánpótlás teljes hiányát.
22:00 Das Reich - Hitler rettegett halálbrigádja
(1. rész) Hitler hírhedt páncélos hadosztálya útnak indul a normandiai partok felé, megakadályozandó a szövetségesek partraszállását.
23:00 Das Reich - Hitler rettegett halálbrigádja
(2. rész) Miközben Dél-Franciaországból Normandia felé nyomul, a Das Reich nevű hírhedt SS Páncélos Hadosztály brutális támadásokat hajt végre az útjába kerül falvak ellen.
Mobil verzió - Desktop verzió
© TvMustra 2008-2015 - Tv műsor