National Geographic tv műsor 02-23
péntek
00:00 Hitler utolsó éve
(2. rész) A kétrészes történelmi minisorozat a második világháború utolsó, a normandiai partraszállástól a Harmadik Birodalom összeomlásáig terjedő időszakát dolgozza fel.
01:00 A következő egymillió év
(Sose halunk meg) A genetika fejlődése olyan távlatokat nyit az emberi faj előtt, melyekről nem is álmodtunk. Egyesek szerint a jövőben a tudósok már nem egyes betegségre fókuszálnak.
02:00 Az ember nyomában Morgan Freemannel
(A szabadság vonzásában) A Föld különböző tájain mit neveznek szabadságnak? Melyek a rabság legnagyobb mélységei? Valóban igaz az a mondás, hogy a szabadságért meg kell küzdeni?
02:48 Országút a pokolba
(Autómentő bajban) Az egyik autómentő maga is bajba kerül, s külső segítségre van szüksége gépe az árokból való kihúzásához.
03:36 Bekasztlizva külföldön
(Célkeresztben Szudánban) Phil Cox Szudánba utazik, hogy tényfeltáró újságíróként illegálisan tartott és állítólag több alkalommal bevetett vegyifegyverek után nyomozzon.
04:24 Bekasztlizva külföldön
(Az USA túl messze van) 1974-ben Steve Peterson előtt ragyogó lehetőség kínálkozott a gyors meggazdagodásra: megbízást kapott 120 kilogramm marihuána az USA-ba csempészésére.
05:12 Gyáróriások - szuperautók
(angol, Mustang) A Ford Mustangokat készítő gyárban a V6-os alapmodelltől a 650 lóerős, tüzet köpő V8-as változatig négy különböző modell összeszerelését végzik.
06:00 Légikatasztrófák
(Halálos hadművelet) A vietnami háború káoszt hozó utolsó napjaiban egy vietnami árvákat szállító amerikai repülőgép nem sokkal felszállás után a földnek csapódik.
07:00 Gyáróriások
(Nissan GT-R) Forradalmian újszerű megoldásai, 21. századi aerodinamikája és kézzel összeszerelt V6-os motorja ellenére a Nissan GT-R az egyik legmegfizethetőbb szuperkocsi a piacon.
08:00 Szabadok szigete
(Küszöbön a tél) Curly Leach, a környék egyik legtapasztaltabb madárvadásza megmutatja Mary Millernek, hogy hogyan kell egy libát szakszerűen elejteni.
09:00 Pedig jó ötletnek tűnt
(29. rész) Az epizódból megtudjuk, hogy számtalan látványos módon meg lehet sérülni és nevetségessé lehet válni gokartozás, ablakon való kiugrás és meredek sáros lejtőn való futás közben.
09:30 Pedig jó ötletnek tűnt
(30. rész) Az epizódból megtudjuk, hogy számtalan látványos módon nevetségessé lehet válni gyerekjátszóterek és felfújható ugrálóvárak nem rendeltetésszerű használata során.
10:00 Országút a pokolba
(Lopott jármű a szakadékban) Jamie-t és csapatát egy lopott járműhöz riasztják, mely becsúszott egy 150 méter mély hasadékba.
11:00 Dr. Pol állatklinikája
(Csőrrepedés) Dr. Pol és munkatársai páciensei között ezúttal kutyákat, madarakat és alpakákat is találunk.
12:00 Dr. Pol állatklinikája
(Tavaszi megújulás) Beköszöntött a tavasz, így Dr. Pol és munkatársai a környékbeli farmokat járják, ellést ellés után levezetve.
13:00 A 2. világháború roncsai
A II. világháborúban rekordszámú hadi- és teherszállító hajó, valamint tengeralattjáró süllyedt el. A filmben a szakemberek távérzékelő technológia segítségével kutatják a tengerfeneket.
14:00 A Lusitania katasztrófája
1915. május 7-én német torpedó csapódik az RMS Lusitania nevű brit utasszállító testébe. Néhány másodperccel később egy hatalmas második robbanás rázza meg a hajót.
15:00 Pedig jó ötletnek tűnt
(13. rész) Az epizódból megtudjuk, hogy számtalan látványos módon meg lehet sérülni és nevetségessé lehet válni hajóvezetés, rollerezés és kerékpárral való ugratás közben.
15:30 Pedig jó ötletnek tűnt
(10. rész) Az epizódból megtudjuk, hogy számtalan módon meg lehet sérülni és nevetségessé lehet válni sövénybe ugrás, gördeszkázás és egy sorompós parkolókapun való áthaladás közben.
16:00 Gyáróriások - szuperautók
(Nissan GT-R) Forradalmian újszerű megoldásai, 21. századi aerodinamikája és kézzel összeszerelt V6-os motorja ellenére a Nissan GT-R az egyik legmegfizethetőbb szuperkocsi a piacon.
17:00 A Harmadik Birodalom építményei
(5. rész: Hitler Messerschmitt-barlangjai) A Messerschmitt Me 262 sugárhajtású vadászrepülőgép a második világháború egyik legfejlettebb technológiájú repülőgépe volt.
18:00 Légikatasztrófák
(Landolás a semmibe) A TACA 110-es járata már a New Orleans-i repülőtér közelében jár, amikor váratlanul leáll mindkét hajtóműve, és a gép zuhanni kezd.
19:00 Légikatasztrófák
(Halálos hadművelet) A vietnami háború káoszt hozó utolsó napjaiban egy vietnami árvákat szállító amerikai repülőgép nem sokkal felszállás után a földnek csapódik.
20:00 Pedig jó ötletnek tűnt
(4. rész) Az epizódból megtudjuk, hogy számtalan módon meg lehet sérülni és nevetségessé lehet válni autóversenyzés, függőágyba való bemászás és szűk helyekre való bepréselődés közben.
20:30 Pedig jó ötletnek tűnt
(18. rész) Az epizódból megtudjuk, hogy számtalan látványos módon meg lehet sérülni és nevetségessé lehet válni vízbeugrás, mopedes egykerekűzés és gömbsúlyzóval való edzés közben.
21:00 Parancsnokok és katonák
(1. rész) Miként zajlik egy háború a 21. század elején? És milyen képességek kellenek ezek megnyeréséhez? A sorozat nyitóepizódja ezekre a kérdésekre keres választ az iraki Moszulban.
22:00 Bekasztlizva külföldön
(Rossz barát) A haditengerészetnél szolgáló Lemar Burton akkor indult el a lejtőn, amikor elhagyta a felesége, és belevetette magát az éjszakába.
23:00 A náci párt felemelkedése
(7. rész: A végső megoldás) Munkanélküliség, gazdasági válság, bevándorlók elleni támadások, a népakaratra nem hallgató politikusok, szélsőséges pártok felé forduló választók.
Mobil verzió - Desktop verzió
© TvMustra 2008-2015 - Tv műsor